joi, 24 ianuarie 2013

Unirea neputintelor si a vrajbei24 ianuarie..zi de sarbatoare, de bucurie. Ziua Micii Uniri sau a Unirii Moldovei si Valahiei.
Si cam atat ! In rest, manifestari la care in evidenta ies stapanii zilei arborand zambete si fulare. In care se striga huo si altele impotriva celorlalti. Halal Unire ! Boborul? Da-l dreaq si asa nu peicepe nimic. Masa de manevra. Si atat. Discursuri sfoaraitoare ale "vesnicului" primar de Iasi...Si intreb si eu: ce ne-a adus concret unirea? Praf pe toba ! Un aeroport in vesnica constructie, un oras ramas cu mult in urma fata de altele, o fosta capitala prafuita vara si inghitita de nameti iarna. O Piata si o statuie cosmetizata si eventual asfaltari in plina iarna ca sa nu se hurduce fundurile Alesilor. Si evident...masa de dupa ! Cei tineri daca au habar ce se sarbatoreste azi (adica numele, ca importanta e deja o cerinta prea mare). Oamenii mai in varsta, nostalgici dupa ziele de alta data. Candva un centru viu de romanism si avant politic curat, astazi Iasul a ajuns o "etapa" de bifat in calendarul actiunilor politice. 24 ianuarie, 14 octombrie...zile numai bune in care politicienii cei mari isi fac aparitia ca niste vestale, iar publicul parca e dator sa tina minte si sa se bucure pana la extaz ca vreun presedinte, prim-ministru sau ministru ori vreun politician ambitios le-a zambit si le-a facut cu mana. Am o intrebare si rugaminte in acelasi timp: vreti sa ne uitati de tot? sa nu mai avem parte sa va vedem decat in campaniile electorale cel mult? Sa veniti si sa ne zambiti cald si fratern doar cand pentru Iasi si pentru Moldova veti realiza concret ceva, se va vedea si simti ca faceti nu vorbiti si promiteti. Sa ne scutiti de discursuri o vreme iar cand apareti lumea sa va aclame singura stiind preabine ce realizari si infaptuiri marete realizara-ti. Dar deh... e doar o chestiune personala...va vom vedea cu aceleasi zambete false in octombrie si la anul pe 24 ianuarie. Evident la discursuri schimbati doar data...vorbele sunt aceleasi. La fel de gaunoase si nefolositoare si la fel de plictisitoare. Pulimea (intr-un acces de masochism frenetic) la fel se va inghesui se va aplaude si sa va stranga mana cu multa caldura dupa ce cu cateva zile inainte ati anuntat scumpiri si mariri de taxe avand acum perfecta ocazie sa va multumeasca personal(eu v-as strange mana in coltu usii). Imi doresc sa nu mai priviti Iasul ca simplu teritoriu de cucerit, un teritoriu de votanti blazati si prostiti de propaganda. Prefer sa nu il mai priviti decat sa ii faceti rau. 
Ati auzit de vreo miscare separatista a moldovenilor si a iesenilor fata de bucuresti? parca m-as inscrie in asemenea miscare. 
Traiasca Principele Moldovei Ioan Alexandru Cuza !

Niciun comentariu: